Дегустація уманських плодово-ягідних вин відбулася в під час ХХХ Міжнародного науково-практичного семінару «Високоінтенсивні технології – в садівництві». Як повідомив порталу «Діловий регіон» член оргкомітету семінару Олександр Мельник, на дегустації були присутні учасники семінару, представники іноземних фірм та університету.
Представлені на дегустації плодово-ягідні вина виготовлені на основі яблучного, грушевого, айвового, кизилового та інших соків, збагачених натуральними біологічно активними добавками з різних видів високовітамінної традиційної та нетрадиційної рослинної сировини. Ці добавки отримані за технологіями, які дають змогу зберегти якість вихідної сировини.
Рецептура представлених плодово-ягідних вин була розроблена кафедрою технології зберігання і переробки плодів та овочів.