ПОРТАЛ

Бужанський цукровий завод запрацював

Бужанський цукровий завод запрацював

На Лисянщині минулого тижня відбулося урочисте відкриття Бужанського цукрового заводу, участь в якому взяли не лише працівники, а й громадськість Лисянського краю, почесні гості. Відкриття розпочав голова облдержадміністрації Сергій Борисович Тулуб, який зазначив: «Сьогоднішня подія знакова не лише для району, а й для області. Будемо докладати максимум зусиль, щоб повернути втрачені позиції галузі цукроваріння».

Потім виступив голова райдержадміністрації В.В.Оникієнко, який висловив подяку людям, що приймали безпосередню участь у відновленні роботи цукроварні, зокрема – засновникам ТОВ «Бужанка цукор» В.С.Рибчуку, генеральному директору холдингу групи «Приват» І.М.Іващенко, директору СПП «Біле озеро» В.І.Демченку та генеральному директору заводу В.В.Мартиченку.

Слід відмітити, що напередодні була проведена робоча зустріч з керівництвом ТОВ «Бужанка цукор» за участю голови Лисянської райдержадміністрації В.В.Оникієнка та начальника ДПІ у Лисянському районі В.Л.Нечитайла. Було відмічено, що завод забезпечить роботою близько 400 осіб з середньомісячною заробітною платою близько 4 тис. грн. В результаті чого більшість селян матимуть змогу отримати достойну роботу, і як наслідок – буде мобілізовано додаткові надходження до місцевого бюджету. Приємно відмітити, що Бужанський цукровий стане одним із семи заводів, що працюватимуть на Черкащині. Разом вони виготовлять близько 150 тис. т. цукру. І наостанок керівник підприємства В.В. Мартиченко запевнив: «Платежі до бюджету будуть сплачуватися своєчасно та в повному обсязі».

За матеріалами ДПІ у Лисянському районі

За матеріалами:  www.sta.ck.ua