ПОРТАЛ

На Черкащині відкрито завод з переробки ріпаку

На Черкащині відкрито завод з переробки ріпаку

Відкриття першої черги підприємства для переробки насіння ріпаку ТОВ «Красногірське» відбулося сьогодні в с. Антипівці Золотоніського району. На врочисту церемонію завітав перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Рябцев, обласне й районне керівництво, представники компанії інвестора, - повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

За словами Сергія Рябцева, у найближчій перспективі – відкриття другої черги й нарощення потужності підприємства. - Завершення цього будівництва засвідчує, що, по-перше, Черкаська область перетворюється з суто виробничого в промисловий і переробний регіон, а по-друге, зберігається динаміка будівництва, - наголосив заступник губернатора.

На території разом з цехом для переробки насіння ріпаку збудовано елеватор місткістю 30 тис. т. Проектна потужність підприємства для виробництва олії нерафінованої – 10 тис. т, шроту – 20 тис. т. Тут зведено також сучасну вагову з лабораторією, навіс для авторозвантажувача, елеваторну частину з машиною для очищення зерна й сушаркою.

Будівництво даного елеватора було розпочате ще у 2008 році, проте через погану якість робіт проектно-будівельної організації призупинилося. У 2010 році для будівельних робіт та монтажу обладнання компанія залучила ТзОВ «Ріля Україна».

В 2011 році ТОВ «Красногірське» вирішило продовжити другий етап будівництва і підписало контракт на постачання очисної машини та норії для її завантаження торгової марки Riela.Обладнання успішно запущене в автоматичному режимі, що дає змогу замовнику приймати ріпак та переробляти його на олію.

Як пише «Агровектор» третім етапом має бути розбудова всього комплексу (4 силоси по 5 тисяч тон, транспортні системи 100 т/год та сушарня GDT300/20/3) в тому числі і розбудова шафи управління та системи автоматизованого керування.

Фото: Черкаська ОДА