Новий стандарт вводять для харчової та переробної галузей

Новини

З 1 жовтня 2019 року набуде чинності ДСТУ 3946:2018 Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Настанови щодо розроблення і поставлення на виробництво нових та новітніх харчових продуктів.

Ukrainian English Russian

Про це повідомляють у ДП «Черкасистандартметрологія».

За словами фахівців, цей стандарт установлює загальні правила щодо забезпечення суб’єктами господарювання параметрів безпечності та окремих показників якості харчових продуктів на етапах їх розроблення, поставлення на виробництво та виготовлення. ДСТУ 3946:2018 пропонує порядок виконання робіт на всіх стадіях життєвого циклу продукції до початку її серійного виробництва та правила прийняття, оформлення рішень за результатами цих робіт.

Належне дотримання порядку має забезпечити виробництво харчових продуктів належної якості, безпечних для життя та здоров’я людей, охорони довкілля. Документ прийнятий на зміну ДСТУ 3946-2000 Система розроблення і поставлення продукції на виробництво. Продукція харчова. Основні положення. Застерігаємо Вас від використання нормативних документів, які втратили чинність, а також отриманих з сумнівних джерел.

 Зазначений стандарт та інші нормативні документи можна придбати у відділі стандартизації та інформаційного забезпечення ДП «Черкасистандартметрологія» за адресою: 18006, м. Черкаси, вул.. Гоголя, 278, кім. 709, тел. 0472 37 15 44.

ДП «Черкасистандартметрологія» має укладену Агентську угоду з Генеральним агентом (ДП «УкрНДНЦ») на виконання агентських функцій з виготовлення та розповсюдження на території України офіційних копій нормативних документів на паперових носіях. Замовлення на придбання також можна надіслати на електронну адресу [email protected]

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: