ПОРТАЛ
18 липня 2011, 15:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Мобільні діагностичні пункти ДАІ контролюватимуть технічний стан автомобілів

Мобільні діагностичні пункти ДАІ контролюватимуть технічний стан автомобілів

Після прийняття Верховною Радою України Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" переважна частина автовласників звільняється від проходження техогляду.

Відповідальність за технічний стан транспортних засобів покладається, в першу чергу, на їх власників. На сьогодні в державі налічується близько 4.3 млн. транспортних засобів (45,1 % від загальної кількості), які експлуатуються більше 10 років. Тому не виявлені вчасно або не усунуті несправності транспортних засобів збільшують ймовірність виникнення дорожньо-транспортних пригод.

Статтею 52 Закону України "Про дорожній рух" на Державтоінспекцію МВС України покладено контроль у сфері безпеки дорожнього руху, однією із складових якої згідно зі статтею 31 Правил дорожнього руху є технічний стан транспортних засобів та їх обладнання.

Основною формою такого контролю залишається нагляд за автотранспортом під час його експлуатації, тому працівник міліції має право зупиняти транспортні засоби в разі наявності ознак, що свідчать про його технічну несправність.

Для унеможливлення суб'єктивного підходу до автовласників, а також здійснення об'єктивної та якісної оцінки технічного стану автотранспорту на автошляхах необхідне використання відповідного діагностичного обладнання. Тому МВС вживаються заходи щодо оснащення підрозділів ДАІ автомобілями-лабораторіями із сучасною апаратурою.

Для перевірки технічного стану транспортних засобів, що перевозять людей та небезпечні вантажі, на початку поточного року відповідно до законодавства розпочато процедуру закупівлі мобільних діагностичних пунктів ДАІ для забезпечення ними кожного регіону держави.

За матеріалами:  www.cgz.ck.ua