ПОРТАЛ
29 квітня 2011, 19:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Унікальний автоцентр відкрився в Черкаській області на базі звичайного ліцею

Унікальний автоцентр відкрився в Черкаській області на базі звичайного ліцею

Центр сучасної діагностики авто з’явився на базі Черкаського професійного автодорожнього ліцею. Відтепер його учні вивчатимуть найсучасніші технології автомобільної діагностики – новостворений центр дає можливості дослідження стану авто на рівні УЗД для людини.

Навчально-практичний автоцентр має обладнання і програмне забезпечення, що дозволяє проведення комп’ютерного контролю, діагностики та ремонту електромеханічних, електронних систем, агрегатів і вузлів будь-якого сучасного авто.

За словами директора Черкаського професійного автодорожнього ліцею Олександра Горобця, на створення автоцентру було витрачено до 130 тисяч гривень. Хронічну для ПТУ проблему модернізації матеріально-технічної бази ліцею вдалось подолати завдяки співпраці з провідними вітчизняними та зарубіжними компаніями (такими як Національна Асоціація з підготовки фахівців для автомобільної галузі Франції). У підсумку вдалося створити автоцентр європейського рівня - ліцензованому діагностичному обладнанню і програмному забезпеченню може позаздрити будь-яка СТО.

– Автомобільна галузь розвивається досить швидко – з’являються нові авто, і це вимагає підготовки відповідного рівня фахівців, - констатував завідувач навчально-практичного автоцентру Олександр Сокирко. - Наш партнер, Національна Асоціація з підготовки фахівців для автомобільної галузі Франції, має зв’язки з усіма світовими автовиробниками. Нове авто може ще не з’явитися на ринку, а фахівців, що можуть його обслуговувати, уже починають готувати. Ми прагнемо досягти такого рівня.

Заступник директора із навчально-виробничої роботи Ольга Філіпова зауважила, що ліцей і сьогодні випускає актуальних для ринку праці фахівців: - Затребуваними є машиністи дорожньо-будівельних машин, у зв’язку із проведенням в Україні Євро-2012 та необхідністю привести до ладу наші дороги… Оскільки автівки від таких доріг страждають, затребуваними є і слюсарі із їх ремонту – черкаські СТО охоче беруть наших випускників.

А незабаром на базі ліцею буде відкрито також курси для навчання за новітніми технологіями автокадрів для підприємств, груп безробітних із центрів зайнятості та груп випускників ЧДТУ.

Директор Черкаського професійного автодорожнього ліцею Олександр Горобець розповів також, що у перспективі на базі автоцентру має з’явитись і сучасна майстерня з ремонту двигунів, де будуть проводитися техогляди для автопідприємств міста. Уже наразі ліцей має угоду із черкаським Держтехнаглядом і обслуговує його транспорт. Тож, автоцентр уже сьогодні діє у режимі СТО, де учні, під керівництвом майстрів, проходять «живі» уроки, вивчаючи будову авто, ремонтуючи їх та набуваючи практики роботи із сучасною діагностикою.