ПОРТАЛ
24 квітня 2011, 11:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Перинатальному центру виділили кошти з обласного бюджету

Перинатальному центру виділили кошти з обласного бюджету

Незважаючи на скорочення витрат обласного бюджету, на Черкащині виділять кошти для завершення будівництва соціально значимих об’єктів. Таке рішення було підтримане депутатами на останній сесії обласної ради.

Зокрема, змінами до кошторису передбачено розподіл і фінансування певних будівельних об’єктів. Основним критерієм для їх відбору стали високий рівень готовності і соціальний пріоритет.

До їх переліку потрапив і обласний перинатальний центр, на добудову якого планують спрямувати 4,4 млн. грн. Ще 1,5 млн. грн. піде на завершення будівництва житла для сімей з дітьми-інвалідами та більше 200 тисяч – на Канівську центральну районну лікарню, - інформують у Черкаській обласній раді.

За словами керівника Черкаського регіонального центру інвестицій та розвитку Дмитра Виноградова, дуже важливо, що незважаючи на непросту економічну ситуацію, влада знайшла кошти і для перинатального центру. Будівництво таких центрів по всій Україні розпочали в рамках національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства».

- Головна мета реалізації такого проекту - покращення демографічної ситуації та підвищення рівня якості та доступності висококваліфікованої медичної допомоги матерям та новонародженим, - розповів Дмитро Виноградов.

Нагадаємо, раніше губернатор області Юрій Ткаченко заявив, що перинатальний центр у Черкасах добудують, але після проведення фінансових перевірок об’єкта.