ПОРТАЛ
29 травня 2015, 15:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ватутінські водоканалівці без зарплат через неокупні тарифи та борги

Питання ліквідації заборгованої заробітної плати на КВП «Водоканал» Ватутінської міської розглянули в Черкаській ОДА. Там відбулося засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати.

Ватутінські водоканалівці без зарплат через неокупні тарифи та борги

Директор КВП «Водоканал» Віктор Стеценко пояснив, що причиною виникнення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємстві, яка на 15 травня цього року становила 521,9 тис. грн., є несплата за надані послуги абонентами.

– Основними боржниками є комунальні підприємства «Водоканал» і «Водопостачання та водовідведення» Звенигородської міської ради, – каже керівник, – заборгованість яких становить 3408,8 тис. грн. та 995,4 тис. грн. відповідно. Ми неодноразово звертались до Господарського суду Черкаської області, яким було винесено рішення про стягнення заборгованості з дебіторів, однак вони до нині його не виконали. Недоотримуючи значні кошти від зазначеного підприємства за надані послуги водовідведення, як передбачено діючим договором, підприємство не в змозі виплачувати вчасно та в повному обсязі заробітну плату своїм працівникам, що призвело до накопичення заборгованості із виплати заробітної плати за три місяці.

Водночас директор КП «Водопостачання та водовідведення Звенигородської міської ради» Богдан Кубявка розповів, що щомісячні надходження підприємства становлять 450,4 тис. грн., щомісячні фактичні витрати – 562 тис. грн. Через невідповідність затверджених тарифів на підприємстві, виникають збитки. Як наслідок, накопичується заборгованість за електричну енергію, перекачку та очистку стічних вод Ватутінським КВП «Водоканал», яка становить близько 180 тис. грн. кожного місяця.

До розмови долучився і міський голова міста Звенигородка Олександр Саєнко:

– Послуги водовідведення відшкодовуються на 90 %, – інформував міський голова, – збитковими є послуги з водопостачання, оскільки при можливості перекачувати близько 11 тис. кубометрів води, підприємство перекачує лише 1,5 – 2 тис. кубометрів. У той же час підняти тариф за послуги населенню не можна, адже наразі він є найвищим в області.

Вислухавши всі думки та підсумувавши, члени комісії рекомендували Звенигородській і Ватутінській міській раді в місячний термін розглянути питання щодо створення спільного підприємства з водопостачання та водовідведення. Тим часом запропонували Звенигородській міській раді погашати заборгованість перед КВП «Водоканал» з додаткових надходжень до місцевого бюджету, - зазначають в ОДА.