ПОРТАЛ
25 травня 2011, 13:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Триває розробка програми модернізації комунальної енергетики області

Триває розробка програми модернізації комунальної енергетики області

Питанням модернізації систем теплопостачання задля економії споживання енергоносіїв, особливо в умовах їх постійного подорожчання, приділяється важлива увага як в облдержадміністрації, так і в регіонах Черкащини. Їх вирішення регламентують відповідні нормативні документи: постанова та розпорядження Кабінету Міністрів України. Зокрема, згідно з затвердженим Порядком розроблення регіональних програм модернізації систем теплопостачання, ця робота визначена як першочергове завдання влади.

Як повідомив перший заступник начальника управління житлово-комунального господарства Черкаської облдержадміністрації Володимир Ромашов, нині в області триває розроблення регіональної програми модернізації комунальної теплоенергетики на 2011–2014 роки.

– Для фінансування цих робіт, згідно з рішенням обласної ради, з обласного бюджету виділяється 298 тисяч гривень. Нині здійснюються відповідні тендерні процедури, як це й передбачено Законом України "Про здійснення державних закупівель”, – інформує він.

За його словами, програма спрямована на суттєве зменшення обсягів споживання природного газу та заміщення його альтернативними видами палива, зниження енергоємності виробництва, впровадження енергоефективних технологій та обладнання.

З метою мінімізації фактичних втрат у системах теплопостачання населених пунктів в області створюються відповідні програми на місцях. Із 16 населених пунктів, в яких функціонує централізоване теплопостачання, станом на 01.05.2011 оптимізовані схеми теплопостачання розроблені у містах Ватутіне, Звенигородка, Жашків, Монастирище, смт.Драбів та Черкаському районі. Залишається виконати це завдання в містах Черкаси, Сміла, Умань, Канів, Чигирин, Корсунь-Шевченківський, Кам’янка, Христинівка, смт.Чорнобай та Золотоніському районі.

Головою облдержадміністрації Сергієм Тулубом дано доручення управлінню житлово-комунального господарства прискорити розробку програми та після проведення відповідних процедур узгодження винести на розгляд сесії обласної ради.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua