ПОРТАЛ
15 лютого 2012, 23:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ідея бізнесу: Іграшки напрокат - і діти раді, і кишені цілі

Ідея бізнесу: Іграшки напрокат - і діти раді, і кишені цілі

Погрався - віддай. Іграшки напрокат. Ця послуга з'явилася в Україні недавно, але вже знайшла чимало прихильників. Власники крамниць кажуть, ноу-хау припало до душі не лише людям із середніми статками. Серед їхніх клієнтів і багатії

Марк та Соломійка ще не можуть сказати "мама купи". Двійняткам нема й року, а цяцьок вже мають - хоч із магазином ділись. Їхня мати Наталка знає, як без дірок у сімейному бюджеті виконати дитячі забаганки. Бере іграшки у тимчасове користування.

Наталія Тадєєва, молода мама: "Все, что до года и от 6 месяцев. Им пользуешься 3-4 месяца. Хотелось покупать игрушки не те, которые будут потом лежать никому не нужны, а те, которые будут активно использованы".

Олена перша в Україні відкрила магазин іграшок напрокат. З того часу минуло майже 7 років. У цей період у жінки з’явилися "маленькі клієнти", які від пелюшок і аж до школи користувалися її послугами. Придбавши місячний абонемент за 190 гривень, батьки можуть взяти в оренду необмежену кількість забавок.

Читайте також : Новый вид бизнеса в Украине: игрушечные клубы (усі деталі та ціни організації бізнесу)

Олена Фетісова, власниця магазину іграшок напрокат: "Открывала не потому, что не знала, куда деть вещи от моих детей. Мои дети к тому времени уже подросли. А уже как такую, хорошо сформированную бизнес-услугу".

Її чи то колега, чи то конкурент Володимир каже, найчастіше беруть у тимчасове користування речі, які потрібні всього на кілька місяців, як то санчата, ваги чи гойдалка. Сплачують вартість застави та оренди і граються від одного тижня, це мінімальний термін, до року.

Володимир Пономаренко, власник магазину іграшок напрокат: "Ящо гойдалка коштує 1200-1500 гривень, то в оренду вона коштує там 100 гривень. От вам і економія, людина ніколи не буде нею користуватися 10 місяців".

Утім, не всі мають намір зекономити.

Володимир Пономаренко, власник магазину іграшок напрокат: "Звертаються люди з невеликим достатком, а є навіть дуже багаті, мільйонери. Вони з розумінням... для чого плодити сміття".

На закиди скептиків, мовляв, негігієнічно, Наталка відповідає - а вода в квартирі навіщо.

Наталія Тадєєва, молода мама: "Абсолютно все части, которые соприкасаются с телом вы можете либо протереть, либо постирать. Маленькие какие-то, интерактивные мы покупаем это то, что ребенок грызет, действительно может быть не очень гигиенично".

Поки молоді батьки дискутують, що важливіше - неушкоджена аура чи цілий гаманець, власники крамниць розширюють мережу, аби іграшки напрокат знайшли своїх тимчасових власників навіть у віддалених куточках країни.

За матеріалами:  www.ubr.ua