ПОРТАЛ
28 грудня 2012, 17:30

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Бізнес-порада для учасників тендерних торгів від Олександра Рогова

<div class="dr_in_to_news"></div>Бізнес-порада для учасників тендерних торгів від Олександра Рогова

Які перспективи для регіональних підприємств відкривають тендерні торги та що потрібно знати початківцям розповів порталу «Діловий Регіон» лектор Торгово-промислової палати України Олександр Рогов.

«Будь-яке підприємство, яке хоче брати участь у тендерах, в першу чергу має пройти відповідне навчання, оскільки без знань ви навряд чи досягнете бажаних результатів. По-друге, потрібно мати терпіння. Перший тендер ви можете програти, так само і другий, але на помилках вчаться.

І, по-третє, найголовніше, - сфера діяльності черкаського підприємця не повинна обмежуватися лише Черкаською областю. Замкнуте коло – позбавляє руху вперед. Потрібно виходити на ринки інших регіонів і не боятися брати участь різних торгах. Досить часто, коли проходять торги у Києві, то виробники з інших областей пропонують набагато вигідніші фінансові умови, ніж столичні представники бізнесу. Тому що та ж оренда, та ж заробітна плата, логістика і т.д. у Києві значно вищі. А кілька відсотків під час торгів - це дуже велика сума в боротьбі за тендер. Тож 1 чи 2 %, які підприємство виграє за рахунок логістики і собівартості продукції - можуть стати для нього ключовим фактором успіху, який забезпечить перемогу у тендері.

Будь-який перший крок - це важко. Але коли ти зробиш перший крок, за ним буде другий, третій, четвертий, п’ятий – і далі починаєш вже впевнено йти. Але перший крок ти повинен зробити – і головне не боятися, адже єдиний правильний шлях для будь-якого підприємця, який хоче розвиватися – це рух вперед та використання нових можливостей», - переконаний Олександр Рогов.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук