ПОРТАЛ
6 жовтня 2011, 18:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Шполі радились як реалізовувати проект ЄС та ПРООН

В Шполі радились як реалізовувати проект ЄС та ПРООН

4 жовтня на Шполянщині проведено координаційний семінар-нараду для сільських голів територіальних громад області, які беруть участь у другому етапові проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку Організації Об’єднаних націй (ЄС/ПРООН) «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ». На нього прибули керівники сіл із дев’яти районів області – Звенигородського, Катеринопільського, Корсунь-Шевченківського, Лисянського, Маньківського, Смілянського, Шполянського, Христинівського. Як вже повідомлялося, від Шполянщини участь у проекті беруть Журавка, Лебедин, Матусів, Скотареве, Сигнаївка.

Відкрив зустріч перший заступник голови райдержадміністрації Василь Колісник. Учасників семінару-наради привітали голова районної ради Микола Тимошенко, заступник голови райдержадміністрації Віктор Чайка.

Про досягнення Шполянщини у першій фазі проекту Європейського Союзу та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» проінформував координатор районного ресурсного центру громад Юрій Козоріз. Сільський голова Лозуватки Станіслав Бойко поділився досвідом реалізації проекту у населеному пункті, наголосив на його важливості, відповів на запитання присутніх, що стосувалися конкретних практичних кроків з його впровадження.

Цілі, завдання, методи технології соціальної мобілізації громад до участі в проекті повідомила його координатор в Черкаській області Наталя Белюкіна, а її колега Ганна Бабкова – про обов’язки громади під час його реалізації. В кожному селі, яке бере участь у проекті, будуть створені громадські організації, на рахунок яких виділятимуться відповідні кошти.

Також відбулося підписання угод про співпрацю між головами сіл та представниками ЄС/ПРООН. Учасники наради-семінару відвідали районний ресурсний центр громад, ознайомилися із його роботою.

За матеріалами:  www.shpola.gov.ua