ПОРТАЛ
3 квітня 2014, 08:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ідеї забудов влада обіцяє обговорювати з киянами

Ідеї забудов влада обіцяє обговорювати з киянами

Спецпроект «Досвід регіонів»

Київська влада планує відновити проведення громадських слухань щодо реалізованих проектів будівництва, а формат таких слухань мають намір зробити аналогічним до проведених у Львові. Про це заявив заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА, начальник служби міського кадастру Андрій Вавриш, повідомляє kyiv.comments.ua з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Це, насамперед, має бути дуже організований процес. І настільки, наскільки це можливо, він повинен на високому представницькому рівні, починаючи навіть з місця проведення, зручного та публічно доступного, наприклад, районні адміністрації», - сказав Вавриш.

На його думку, хорошим прикладом проведення таких громадських слухань є Львів, де вони проходять на постійній основі згідно із затвердженим регламентом.

Раніше керівники департаменту містобудування та архітектури КМДА, Вавриш і головний архітектор Києва Сергій Целовальник, виступили з ініціативою розширити повноваження місцевих органів влади і громадськості в частині впливу на реалізацію проектів будівництва.

Передбачається зробити це за рахунок делегування їм раніше втрачених та переданих центральним органам виконавчої влади функцій щодо обговорення та затвердження містобудівної документації.