ПОРТАЛ
6 квітня 2014, 17:41

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Київщині запрацював новий суперсучасний автотрансформатор

На Київщині запрацював новий суперсучасний автотрансформатор

Спецпроект «Досвід регіонів»

Наприкінці березня «Київенерго» ввело в експлуатацію на ТЕЦ-5 і підключило до живлення новий суперсучасний автотрансформатор потужністю 200 мегавольтамперів. Його вартість, за словами директора структурного відособленого підрозділу «Київські ТЕЦ» Юрія Гладишева, приблизно 45-46 мільйонів гривень. А усього стратегічного для столиці проекту зі збільшення потужності ТЕЦ-5 — майже 200 мільйонів гривень, повідомляє pereveslo.org.ua.

Протягом останніх десятиріч енергоспоживання зросло до критичних обсягів. У «Київенерго» вирішили, що надійність енергозабезпечення центральної частини столиці забезпечуватиметься за допомогою комплексної елегазової розподільчої установки (КРУЕ) 330 кіловольтів. Перший етап цього проекту — новий автотрансформатор. Від нього електроенергія передаватиметься через кабельні лінії 110 кВт до розподільчого пристрою, від якого живляться споживачі Києва.

До того ж у пікові періоди споживання, коли потужностей ТЕЦ-5 центрові міста явно бракує, електроенергію можна буде брати в об’єднаній енергосистемі країни, купувати в енергоринку, де, до речі, ціна кіловата, завдяки атомним і гідроелектростанціям, істотно менша, ніж виробленого на ТЕЦ, що використовує дорогий імпортний газ.

Як розповів журналістам генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко, проект нарощування потужності ТЕЦ-5 унікальний як для країни, так і для Києва. Він використовує новітню мікропроцесорну базу. А на другому етапі використовуватиметься вже куплене і завезене на ТЕЦ-5 обладнання розподільчих пристроїв, виготовлене у Швейцарії, на всесвітньо відомій фірмі АВВ, що є світовим лідером в енергетиці. Олександр Фоменко вважає, що цим проектом буде закладено «основу для впровадження найкращих європейських практик на об’єктах столичного енергокомплексу».

Більше новин у розділі «Досвід регіонів»