ПОРТАЛ
20 липня 2014, 18:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Продукцію для комунальних господарств у Житомирі постачатимуть підприємства установ виконання покарань

Спецпроект «Досвід регіонів»

У Житомирі обговорили можливості співпраці з підприємствами установ виконання покарань. Йшлося про замовлення у пенітенціаріїв послуг і товарів, які на відміну від багатьох імпортованих аналогів, є дешевшими, мають кращу якість і доволі широкий асортимент, повідомляє «Новини Житомирщини».

Продукцію для комунальних господарств у Житомирі постачатимуть підприємства установ виконання покарань

Під час зустрічі підприємців області, керівників департаментів і управлінь та пенітенціарії ішлося про те, що вироби ці високої якості, для їх виготовлення використовуються натуральні матеріали. Це хороша можливість купити якісну продукцію за низькими цінами.

Пенітенціарії презентували на виставці зразки продукції, виготовленої руками засуджених. Загалом, за словами заступника начальника обласного управління Державної пенітенціарної служби Анатолія Новицького, підприємства установ виконання покарань Житомирщини випускають більше ста найменувань виробів: "Підприємства наші спеціалізуються, в основному, на виготовленні виробів із деревини, металообробці. Одне з підприємств навіть має власний кар’єр з запасами гранітів до 11 млн. кубічних метрів. Також є швейне виробництво, частково задіяна ручна праця. Ми маємо на своєму балансі більше півтори тисячі одиниць технологічного обладнання. Що стосується сувенірної продукції, то вона, в основному виготовляється руками засуджених, які творчо підходять до цієї роботи".

Обговорюючи можливості подальшої співпраці, учасники зібрання дійшли висновку, що підприємства установ виконання покарань можуть стати одним з основних постачальників продукції для комунальних господарств регіону та інших структур, що фінансуються з місцевих бюджетів. Це, у свою чергу, дозволить купувати якісну продукцію власного виробництва і лишати фінансовий оборот в межах регіону.