ПОРТАЛ
21 липня 2014, 19:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Житомирські ЦНАПи переймали зарубіжний досвід надання адміністративних послуг

Спецпроект «Досвід регіонів»

В Житомирі відбувся семінар-тренінг на тему: «Вдосконалення діяльності центру надання адміністративних послуг» Основна увага на семінарі була приділена питанням покращення якості надання адмін. послуг через вдосконалення діяльності центрів надання адміністративних послуг, повідомляє сайт Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

Житомирські ЦНАПи переймали зарубіжний досвід надання адміністративних послуг

Серед іншого було поінформовано про державну політику з питань адміністративної реформи і адміністративних послуг, перспективи розвитку та проблемні питання; презентовано зарубіжний (на прикладах Німеччини, Польщі, Грузії) та український досвід практики надання адміністративних послуг тощо.

Представники Держпідприємництва акцентували увагу присутніх на випадках включення до переліку адміністративних послуг ЦНАП послуг органів місцевого самоврядування, які суперечать вимогам законодавства (наприклад: необхідність проходження дозвільно-погоджувальної процедури під час встановлення режиму роботи для суб'єктів господарювання) та контролю за недопущенням таких випадків під час складання відповідних переліків.

Практичним досвідом організації діяльності центрів надання адміністративних послуг поділилися і представники Волинської області. Захід проводився Житомирською міською радою спільно з “Центром політико-правових реформ” (м. Київ) та “Центру досліджень місцевого самоврядування” (м. Львів).