ПОРТАЛ
23 липня 2014, 19:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Електроенергію зі сміття вироблятимуть у селі на Київщині

Спецпроект «Досвід регіонів»

У селі Підгірці Обухівського району запустили в експлуатацію другу чергу електростанції ТОВ «ЛНК» на біогазі полігону твердих побутових відходів № 5.

Електроенергію зі сміття вироблятимуть у селі на Київщині

Робота електростанції зі встановленою потужністю 1063 кВт дає можливість забезпечити електроенергією населений пункт до 10 000 населення. За рахунок знешкодження шкідливих викидів забруднюючих речовин вона покращує екологічну ситуацію в області, повідомляють на сайті Київської облради.

Потужність введених в експлуатацію установок забезпечує скорочення викиду парникових газів, зменшує парниковий ефект. Також збір і використання біогазу дозволить скоротити викиди в атмосферу метану з полігону. Крім того, за рахунок зменшення кількості і тиску біогазу всередині тіла полігону практично повністю зменшиться ймовірність пожеж.

Введення в експлуатацію цієї електростанції входить у масштабну програму Київської області з використання альтернативних джерел енергії.

Довідка:

Перша в Україні біогазова електростанція на біогазі полігонів твердих побутових відходів (ПТБО) була введена в експлуатацію ТОВ «ЛНК» 1 квітня 2012 на ПТБО № 5 (село Підгірці Обухівського району Київської області). Друга, більш потужна, біогазова електростанція була введена в експлуатацію ТОВ «ЛНК» на ПТБО міста Бориспіль (село Глибоке Бориспільського р-ну Київської області) 4 червня 2013, де вперше в Україні електрична енергія виробляється за Зеленим тарифом.