ПОРТАЛ
29 липня 2014, 08:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Луцьких готельєрів та рестораторів учили економити електроенергію

Спецпроект «Досвід регіонів»

Економити на електроенергії та опаленні навчали підприємців у Луцьку на тренінгу «Принцип функціонування та переваги застосування енергозберігаючих технологій в готельно-ресторанному бізнесі».

Луцьких готельєрів та рестораторів учили економити електроенергію

Захід відбувався в режимі інформаційного «лікбезу»: саме ліквідацію безграмотності в енергетичному плані ставили на меті організатори тренінгу з організації «Фундація розвитку громад». Економити підприємців зі сфери готельно-ресторанного бізнесу вчили за допомогою «чудо-колекторів», повідомляє «Волинський інформаційний портал».

«Всесезонні та сезонні колектори легко поєднуються з традиційними опалювальними котлами», - переконує очільник «Фундації розвитку громад» Роман Михальчук. Таке обладнання дозволяє отримувати тепло та гарячу воду від сонячної енергії. Основа функціонування колектора – принцип дифузії. Однак організатор тренінгу зауважив, що не всіх можна «посадити на голку» цього опалення. Для цього люди мають розуміти, що їм дасть енергетична новація.

Поділився враженнями від новинки власник одного із готельних комплексів Луцька В`ячеслав Зінченко. Підприємець не просто чув про нові енергоощадні технології, а й активно використовує їх у своєму бізнесі. Власник готельного комплексу переконує, що за допомогою колекторів він вирішив проблему наявності гарячої води.

Використання колекторів – європейський досвід. Такими приладами часто послуговуються країни ЄС, зокрема Німеччина. «Якщо лучани дослухаються до порад і повернуть голову в сторону Європи, то вижити в умовах енергетичної кризи стане цілком реально», - переконують організатори.