ПОРТАЛ
30 жовтня 2014, 18:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Полтавщина розвиває зелений туризм

Спецпроект «Досвід регіонів»

На Полтавщині існує близько ста агроосель, які займаються зеленим туризмом. З кожним роком їхня кількість збільшується, відзначають фахівці.

Полтавщина розвиває зелений туризм

Про розвиток цієї ланки туристичної галузі йшлося на засіданні «круглого столу» в Полтавському Краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського, повідомляє Телеканал Місто.

На Полтавщині є всі умови для розвитку зеленого туризму: географічне розташування, безцінний рекреаційний фонд, водні ресурси, історико-культурна спадщина. Ці складові дозволяють створювати все нові й нові зони відпочинку у сільській місцевості. Саме сільський зелений туризм нині набуває все більшої популярності.

Утворення осередків «сільського зеленого туризму» сприяє розвитку туристичної інфраструктури, насамперед – виникає необхідність відкриття закладів харчування, центрів розваг, які, в свою чергу, дозволяють поповнювати місцеві бюджети, а отже – і створювати нові робочі місця на селі. Туристи спонукають місцеву громаду до облаштування території – це і освітлення та ремонт доріг, парканів, і встановлення дорожніх покажчиків, бігбордів тощо.

«Розвиток сільських територій - це тема, яку ми розробляємо з 2004 року. Разом з німцями спочатку ми створили Асоціацію розвитку сільських територій. Потім плідно почали працювати з 2012 року з польською стороною, з поляками. І в 2012 році ми провели такий масштабний проект - навчання сільських жінок, які можуть бути очільниками таких осель зеленого туризму», – розповідає Олег Горб, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ПДАА.

Великою популярністю серед туристів на Полтавщині, зазначають учасники круглого столу, користуються і етнографічні маршрути з використанням народних промислів, організація майстер-класів.