ПОРТАЛ
31 жовтня 2014, 08:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Теплові пункти з авторегулюванням подачі тепла встановлюють на Вінниччині

Спецпроект «Досвід регіонів»

Два сучасних Індивідуальних теплових пункти було встановлено в Ладижині Вінницької області. Проекти, вартістю майже 347 тис. грн. та понад 263 тис. грн., були реалізовані у рамках Програми Соціального Партнерства компанії ДТЕК та міста Ладижин за ініціативою Агенції місцевого економічного розвитку, повідомляє lada.fm.

Теплові пункти з авторегулюванням подачі тепла встановлюють на Вінниччині

Приміщення для ІТП обладнали ще до початку опалювального періоду у житловому будинку №1, мікрорайону Прибережний, та у дитсадку «Казка». Нове устаткування дає можливість контролювати та автоматично регулювати температуру води, що подається у систему опалення.

Змінюватися вона буда в залежності від температури навколишнього середовища та безпосередньої роботи теплового пункту будівлі.

Робота сучасної системи обігріву є до 50-ти відсотків економнішою та суттєво знижує витрати на обслуговування даних об’єктів.

Уся автоматика теплових пунктів виготовлена компанією «Siemens». Крім сучасних механізмів обігріву та циркуляційних насосів, були встановлені й новітні лічильники теплової енергії. Завдяки цьому, показники збиратимуться дистанційно та автоматично.

Як зазначив Роман Баронов, енергоменеджер Агенції місцевого економічного розвитку,у подальшому планується підключення будівель з ІТП до системи енергетичного менеджменту та енергомоніторингу.

Цікаво, що система теплового пункту у дитсадку «Казка» запрограмована на регулювання температури опалення залежно від часу доби та дня тижня. Так, у будні, після 18-ї години дня, температура теплоносія буде автоматично знижуватись, а з 5-ї ранку - підвищуватиметься. За таким самим алгоритмом ІТП працюватиме і у вихідні дні.

Це дасть можливість економити близько 30-ти відсотків теплової енергії, без зниження необхідної температури для комфортного перебування дітей у садочку.

Ініціатори проекту сподіваються, що впровадження новітньої опалювальної технології буде не тільки енергоефективним рішенням, а й наглядним прикладом для наслідування.