ПОРТАЛ
13 листопада 2014, 08:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Кіровоградщині з’явилася рухома сонячна електростанція

Спецпроект «Досвід регіонів»

Завершено будівництво наземної сонячної електростанції потужністю 90 кВт, призначеної для виробництва екологічно чистої електроенергії з подальшим її використанням для власних потреб фермерського господарства в Кіровоградській області.

На Кіровоградщині з’явилася рухома сонячна електростанція

Цей проект відрізняється від усіх раніше побудованих в Україні тим, що при його реалізації вперше були впроваджені кілька нових технологій, таких як унікальна система управління режимами роботи сонячної електростанції, а також динамічна система стеження за сонцем, повідомляє misto-kr.com.

Використання двохосьових трекерів, які стежать за положенням сонця, стало однією з найбільш помітних особливостей сонячної електростанції «Sunflower-90». На кожному трекері було змонтовано 20 сонячних модулів по 250 Вт, а всього на станції встановлено 18 трекерів. Очікуваний річний приріст генерації становить близько 31%, що робить застосування динамічних опорних металоконструкцій економічно доцільним рішенням.

Активна система керування дозволяє орієнтувати сонячні панелі в просторі на підставі показань від декількох датчиків освітленості, а також - уникати пошкоджень обладнання при сильному вітрі. Система постійно відстежує метеоситуація і, при необхідності, переводить сонячні панелі в положення флюгування.

Електростанція спроектована з застосуванням трифазних інверторів виробництва компанії Danfoss / SMA потужністю 15 кВт, а також мультикристалічних кремнієвих модулів LDK з піковою потужністю 250 Вт Один інвертор обслуговує три трекера, на кожному з яких встановлено по 5 кВт сонячних батарей. Робота станції контролюється власною системою моніторингу, що дозволяє аналізувати її стан з будь-якої точки світу і визначати кількість енергії, виробленої електростанцією в заданий проміжок часу.

Для виконання заданих алгоритмів, було розроблено спеціальне програмне забезпечення, а по апаратної частини - передбачено подвійне резервування найбільш важливих функціональних блоків. Будівництво виконала компанія Рентехно.