ПОРТАЛ
17 листопада 2014, 18:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Вінниці ухвалили Програму розвитку малого підприємництва

Спецпроект «Досвід регіонів»

Виконком Вінницької міської ради затвердив Програму розвитку малого підприємництва м. Вінниці на 2015-2016 роки. Таким чином вінницька влада цим новим програмним документом закріпила свої наміри покращувати комунікацію з бізнесом та допомагати у розвитку підприємницької діяльності в місті. Цей крок має на меті спільно із підприємцями формувати якісне бізнес-середовище обласного центру, повідомляє сайт Вінницької міськради.

У Вінниці ухвалили Програму розвитку малого підприємництва

Сьогодні у Вінниці малий бізнес забезпечує робочими місцями майже 40% зайнятих працівників міста. Але є ряд факторів, які дещо гальмують розвиток підприємництва. Тому, щоб підтримати малий бізнес, після проведення глибокого аналізу, фахівці департаменту економіки і інвестицій розробили Програму розвитку малого підприємництва міста Вінниці на 2015-2016 роки. Цей документ створювався спільно з підприємствами та організаціями міста, обговорювався на засіданні Ради підприємців при міському голові.

Відповідно до нових вимог написання програмних документів, у Програмі розвитку малого підприємництва врахований передовий досвід країн Євросоюзу. Також у ній чітко відображені завдання та заходи, які спрямовані на реалізацію другого пріоритету Стратегії розвитку міста «Вінниця:2020» - «Економічний розвиток, спрямований на високий та якісний рівень зайнятості населення».

Серед найважливіших завдань, які міська влада прагне реалізувати впродовж наступних двох років, є створення максимально сприятливого регуляторного середовища для підприємницької діяльності у Вінниці. Програмою пропонується створити бізнес-інкубатор як інструмент активізації малого підприємництва в місті. Останніми роками міська влада приділила активну увагу вивченню зарубіжного та вітчизняного досвіду щодо створення та функціонування подібних структур.

Окрім цього Вінниця продовжить налагоджувати співпрацю з різними організаціями, які працюють у напрямку розвитку малого бізнесу.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук