ПОРТАЛ
28 листопада 2014, 18:40

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Котельні у Житомирі переводять на альтернативні види палива

Спецпроект «Досвід регіонів»

До кінця року на Житомирщині ще 30 котелень переведуть на альтернативні види палива. Зараз в області функціонує 936 котелень, які забезпечують теплом населення, а також бюджетні установи та госпрозрахункові підприємства. Всі вони працюють і забезпечують теплом споживачів.

Котельні у Житомирі переводять на альтернативні види палива

Як повідомляють у департаменті житлово-комунального господарства облдержадміністрації, на Житомирщині з метою скорочення обсягів споживання обсягів природного газу на 30% проводиться планова і систематична робота. Загалом, протягом опалювального сезону потрібно заощадити 37,7 млн. Куб. м природного газу. Економії енергоресурсів вдається досягти шляхом реалізації технічних і організаційних заходів, а також завдяки переведення котелень на альтернативні види палива. Всі технічні вимоги виконані на 100%, так як в регіоні вже опалюються будинки і соціальні установи.

Житомирщина має використати свій ресурсний потенціал, застосовуючи місцеву сировину для отримання теплової енергії. У цьому контексті варто звернути увагу на те, що в області заплановано перевести на альтернативні види палива 117 котелень. Більшість уже технічного готові. До кінця року в регіоні планують зробити більш енергоефективними ще 30 котелень: 11 - за державні кошти, 9 - за рахунок орендарів, а 10 - за місцеві кошти. Якщо всі 117 котелень будуть переведені на альтернативні енергоносії, то Житомирщина зможе заощадити протягом опалювального сезону 19800000 куб. м газу.

За інформацією профільного департаменту, основний акцент зараз зосереджений на тому, щоб в котельнях дотримувалися технологічних нормативів, які дозволять забезпечувати теплом жителів області.