ПОРТАЛ
12 грудня 2014, 08:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Вінничани можуть змінити прописку в «прозорому офісі»

Спецпроект «Досвід регіонів»

У трьох вінницьких територіальних «прозорих офісах» – «Вишенька», «Замостя» та «Старе місто» – паспортисти приймають документи для реєстрації або «виписки» при зміні місця проживання. Раніше на таке в Україні не йшли. Однак тепер керівництво Держміграційної служби України погодилося на вінницький експеримент, повідомляє real-vin.com.

Вінничани можуть змінити прописку в «прозорому офісі»

В 2008-му, коли в мерії відкрився перший «Прозорий офіс», він замислювався як «універсам послуг». Тобто, єдине місце, де за чітко визначеним алгоритмом городяни зможуть отримати максимальну кількість адміністративних послуг, а не ходити по різних будівлях за довідками та виписками.

Сьогодні в центральному офісі надають уже майже 200 різних послуг, у територіальних - поки менше, але саме вони обрані для роботи паспортистів. Так, рік тому там з'явилася можливість подати документи для оформлення паспорта громадянина України, а також для вклеювання фотографії при досягненні 25-й і 45 років. Тепер спектр послуг розширився, і в територіальних «Прозорих центрах» можна «прописатися» і «виписатися». Це завдання вони виконують для мешканців приватного сектору та відомчого житла. Що стосується мешканців багатоповерхівок, то вони, як і колись, за реєстрацією звертаються в житлово-експлуатаційні контори за місцем проживання.