ПОРТАЛ
22 грудня 2014, 18:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні побудували перший енергоефективний будинок

Спецпроект «Досвід регіонів»

Енергоефективний проект OptimaHouse розроблений за допомогою концепцій "Мультикомфортний дім" і "Активний дім", що активно використовуються в Європі. Його авторами стали архітектори з України та Білорусі.

В Україні побудували перший енергоефективний будинок

Проект стартував у вересні - будинок побудували в Микуличах Київської області. Забудовником робіт є компанія "Доступне житло", - повідомляє newbud.ua.

Завершення всіх робіт заплановано на весну 2015 року.

У резиденції площею в 128 квадратних метрів з мансардним поверхом та терасою може проживати сімейство з трьох осіб. Був облаштований фундамент, дерев'яний каркас обшитий цементно-стружковими плитами, утепленням. Також були зроблені теплі підлоги, енергоефективні вікна, облаштовані каналізація, водопровід, вентиляція та інженерні комунікації.

Профільна система VEKA Softline 82 знижує втрати тепла до 30%, а мансардні вікна VELUX мають вентиляційні клапани, що забезпечують провітрювання без відкриття вікон. Композитна черепиця Metrotile використовувалася при облаштуванні даху та фасаду.

На даному етапі будинок оснащується системою інтелектуального обладнання "Розумний будинок" від Schneider Electric. Вона забезпечить контроль за опаленням, кондиціонуванням і освітленням.