ПОРТАЛ
30 грудня 2014, 18:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Унікальний проект з енергозбереження реалізують на Житомирщині

Спецпроект «Досвід регіонів»

Реалізацію «Проекту державно-приватного партнерства в опаленні бюджетних будинків альтернативним паливом» обговорили представники Американської торгівельної палати, Агентства США з Міжнародного Розвитку, Мінекономіки, Малинської міськради та приватного партнера ТОВ «Енергія тепла».

Унікальний проект з енергозбереження реалізують на Житомирщині

Цей проект поки що єдиний Україні, який вдало втілюється саме у Малині. Робота щодо реконструкції котельні, котра обслуговує першу, другу та спортивну школи, почалася ще у 2013 році з підписання Меморандуму між Програмою розвитку ДПП та керівництвом міста Малина, повідомляє прес-служба Малинської міськради.

Котельня проектувалася у радянські часи і опалювала цілий житловий мікрорайон. Оскільки більшість малинчан перейшли на індивідуальне опалення, котельня стала нерентабельною. Це створювало суттєві перевитрати палива для виробництва тепла. Наразі у котельні за кошти інвестора встановлено нове твердопаливне обладнання. Сировиною для виробництва тепла є деревина, якої у нашому регіону достатньо.

При повному завершенні технічної сторони проекту в системі використовуватимуться також пелети, брикети та щепу. Слід зазначити, що для впровадження цього проекту не затрачено жодної копійки бюджетних коштів.

Проект у місті Малин може стати типовим для малих та середніх міст і має на меті поширити досвід серед інших зацікавлених міст у наступному 2015 році.