ПОРТАЛ
4 січня 2015, 11:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Олександрійщині відновлюють видобуток бурого вугілля

Спецпроект «Досвід регіонів»

Інвестори запропонували місцевій владі Олександрії на Кіровоградщині три бізнес-проекти щодо відновлення Олександрійського буровугільного комплексу.

На Олександрійщині відновлюють видобуток бурого вугілля

Представник швейцарської холдингової компанії «Воднева енергетика» представив проект під назвою «Виробництво альтернативних видів палива», повідомляє alexandria.kr.ua. Ним, зокрема, передбачається відновлення видобутку бурого вугілля і на його основі виробництво синтетичного моторного палива або губчастого заліза, інших супутніх продуктів та створення до 1,5 тис. робочих місць.

Наступний проект, розроблений ПрАТ«Енерговугілля», передбачає освоєння видобутку бурого вугілля, подальшу його реалізацію на Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат та, при умові опалення міста бурим вугіллям, на виробництво тепла. Розроблена програма передбачає створення 800-1000 робочих місць. Видобуток вугілля, прогнозовано, розпочнеться через 4-5 років, після осушення розрізу.

Бізнес-проект, запропонований Дніпропетровським ТОВ«Інтехпроект», не конкурує з попередніми, а навіть доповнює їх. Так, дана програма передбачає будівництво в Олександрії електростанції потужністю 30 МВт, яка вироблятиме і електроенергію, і тепло для міста. Одна з найбільших переваг – використання будь-якого виду палива для функціонування даної станції. Таким чином, до введення в експлуатацію розрізу «Костянтинівський» можливе використання іншої сировини для вироблення енергії.

Спільними рисами усіх запропонованих проектів є залучення інвестицій, відновлення видобутку бурого вугілля, створення нових робочих місць, а також збільшення надходжень до бюджету. Нині проекти розглядаються на рівні обласної влади.