ПОРТАЛ
6 січня 2015, 18:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Житомирі побудують стадіон за кошти УЕФА?

Спецпроект «Досвід регіонів»

Федерація футболу України рішенням виконкому від 3 грудня 2014-го року переспрямувала кошти з будівництва спорткомплексу у місті Вишгород Київської області на будівництво стадіонів для дитячо-юнацького футболу в регіонах, які найбільше цього потребують.

В Житомирі побудують стадіон за кошти УЕФА?

Регіональним футбольним федераціям доручено донести інформацію про цю можливість до місцевих чиновників, від рішення яких залежить виділення земельної ділянки під будівництво стадіону, повідомляє «Рідна Житомирщина».

Фактично, Житомиру, який чи не найбільше в Україні цього потребує, дарують стадіон – чиновникам варто лише скористатися нагодою й виділити земельну ділянку. Заявки від міст приймаються в ФФУ до 20-го січня 2015-го року.

Проект розроблений з метою реалізації програми розвитку інфраструктури ФФУ щодо проектування та будівництва стадіонів з футбольними полями зі штучним покриттям в 27-ми регіональних федераціях футболу.

Поле, яке може бути збудоване в Житомирі, матиме розмір 105х68 метрів та трибуни на 400 місць. Передбачається зведення блок-роздягалень для двох команд, 2 тренерських приміщення, штучне освітлення стадіону шляхом влаштування 6-ти освітлювальних опор заввишки 18 метрів, 3-метрова огорожа вздовж бокових ліній, встановлення електротабло.

Вибір земельної ділянки орієнтовною площею не менше 1,5 га здійснюється згідно ДБНів, а також нормативів, правил та регламентів УЕФА та ФІФА.

До сьогодні у Житомирі земельні ділянки для побудови футбольних стадіонів не виділялися, натомість, у місті є нефункціональний центральний стадіон.