ПОРТАЛ
11 січня 2015, 18:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві влада готова фінансувати проекти з утеплення житлових будинків

Спецпроект «Досвід регіонів»

Київ проведе конкурс на кращі проекти з енергозбереження. Проекти-переможці будуть реалізовані спільними зусиллями мешканців та міської влади, вирішили в Київській міській раді.

У Києві влада готова фінансувати проекти з утеплення житлових будинків

Проекти повинні передбачати реконструкцію або встановлення нових теплопунктів, утеплення фасадів, ремонт дахів, заміну вікон та освітлення на енергозберігаюче, оновлення внутрішньобудинкових інженерних мереж. Серед пріоритетних напрямків - встановлення будинкових приладів обліку теплової енергії на опалення та/або на гаряче водопостачання, повідомляє Domik.ua. В проекті повинні враховуватися як мінімум два види робіт із запропонованих.

Для проведення конкурсу та відбору проектів-переможців у КМДА буде скликана спеціальна комісія за погодженням з постійною комісією Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу.

Очікується, що частка фінансування проекту жителями повинна становити не менше 30%. Такий же механізм надалі будуть застосовувати і для будинків житлово-будівельних кооперативів.