ПОРТАЛ
11 лютого 2015, 18:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Житомирські жінки дізналися, як започаткувати власний бізнес

Спецпроект «Досвід регіонів»

Активні та амбітні молоді жінки і дівчата Житомирщини взяли участь у тренінговому заході «Бізнес для жінок», щоб отримати знання для втілення власного бізнес-проекту.

Житомирські жінки дізналися, як започаткувати власний бізнес

Мета проекту - ознайомити молодих жінок та дівчат у районах з сучасними формами та методами ведення підприємницької діяльності, а також активізувати жіночу громаду на місцях шляхом проведення тренінгових занять на різну тематику, що стосується розвитку бізнесу, повідомляють «Житомирські новини».

«В умовах дефіциту вакантних робочих місць у сільській місцевості та дисбалансу попиту та пропозиції на ринку праці альтернативним рішенням проблеми безробіття може бути створення власної справи, - впевнена керівник ЖОГО «Фідем» Ольга Добрякова. - Жінки у сільській місцевості не завжди можуть знайти час та гроші, щоб відвідати спеціалізовані заняття по основним темам ведення підприємницької діяльності. Проект дає змогу навчити основам підприємницької діяльності дівчат, які бажають відкриту власну справу, але не знають, як це зробити».

Під час навчання на короткотривалих триденних курсах жінки оволоділи знаннями для складання власного бізнес-проекту. Тренери поділилися інформацією з менеджменту маркетингу, фандрайзингу, і розказали про основи правової грамотності, навчали об'єктивно оцінювати конкурентів і використовувати отримані знання.

До проведення занять були залучені представники обласного управління юстиції. Вони розказали, як правильно зареєструвати власну справу. Також учасниці проекту навчилися бути авторитетними і вміти переконувати інших людей, будувати успішні міжособистісні відносини і коректно використовувати наполегливість, приймати результативні рішення і будувати злагоджену команду.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук