ПОРТАЛ
19 березня 2014, 13:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Приватбанк щотижня фіксує 2-3 випадки шахрайства з картками черкащан

<div class="dr_in_to_news"></div> Приватбанк щотижня фіксує 2-3 випадки шахрайства з картками черкащан

Випадки незаконного заволодіння коштами власників карток Приватбанку останнім часом почастішали.

«Точну цифру важко назвати, але, за статистикою, в середньому ми фіксуємо 2-3 випадки карткового шахрайства на тиждень», – повідомив порталу «Діловий регіон» керівник Департаменту безпеки Черкаської філії Приватбанку Віктор Редька.

За його словами, зазвичай у клієнтів черкаського Приватбанку знімають кошти в Луганську, Кривому Розі, Донецьку, Києві, Полтаві. Суму втрат від електронного шахрайства банк не розголошує.

Водночас Віктор Редька запевнив, що основні вразливі місця електронної безпеки карткових рахунків надійно захищені. Поки що найбільшою проблемою залишається підміна сім-карти телефону для виконання операцій з відправлення СМС тощо. Це пов’язано з тим, що оператори відновлюють сім-карти в тому числі і стороннім людям.

«Боремося зниженням лімітів за операціями і додатковою авторизацією», – відзначив Віктор Редька. Промислове запровадження Приватбанком системи електронного антифрода дає змогу запобігати загрозам: «Якщо з вашою карткою спробують провести сумнівну операцію, вона буде відразу заблокована», – пояснив керівник Департаменту безпеки.

У разі, коли з банківської картки були зняті гроші без відома власника, Віктор Редька радить передусім повідомити про це в банк, щоб заблокувати картку (або зробити це самостійно в банкоматі чи інтернет-банку Приват24). В найближчому відділенні банку слід написати заяву про несанкціоноване зняття грошей для проведення розслідування. Якщо факт підтвердиться - гроші будуть повернуті на карту, а злочинці притягнуті до кримінальної відповідальності. Якщо йдеться про дрібні суми та технічні проблеми (збій терміналу тощо), кошти повертаються відразу автоматично.