ПОРТАЛ
21 серпня 2013, 09:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині розширюється виробництво заморожених фруктів

Промислове виробництво вишні і смородини розпочали цього року на ПрАТ «Фрау Марта». Протягом сезону заготовили персик та смородину, розповіла порталу «Діловий регіон» генеральний директор «Фрау Марта» Ірина Павленко.

Сировину постачають з півдня України. Садові господарства забезпечують стабільну якість і калібрований розмір ягоди, що гарантує високу прибутковість продукту.

«Ми намагалися закуповувати в населення, але таким чином не завжди можна забезпечити достатню якість. Часто здають нестандарт», – пояснює головний технолог і начальник виробництва Георгій Дерменжи.

Для переробки фруктів підприємство запроваджує нові технології: «Шукаємо те обладнання, яке забезпечить достойну якість. Якщо не знаходимо - виготовляємо самі»,– говорить Ірина Павленко.

Фруктову групу у виробництво запроваджували поступово шляхом дослідних промислових партій, розповідає Георгій Дерменжи. А цього року вийшли на промислове виробництво.

Нині підприємство шукає замовників, ринок споживання та працює над удосконаленням технологій. Рости є куди, впевнена Ірина Павленко, ринок заморожених фруктів заповнений, але не настільки щільно, як у Європі. Тож у реалізації заморожених фруктів ставку роблять саме на українського споживача.