ПОРТАЛ
4 березня 2015, 16:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємці спільно із владою шукали шляхи виходу з економічної скрути

Круглий стіл «Виклики, що постали перед бізнесом України у 2015 році та шляхи їх вирішення» відбувся у Черкасах. Захід зібрав представників бізнесу, громадськості та влади Черкащини. Долучилася до круглого столу і голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Учасники обговорили питання девальвації гривні та її вплив на розвиток бізнесу. Підприємці звернулися до голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка з проханням вжити заходів для виведення бізнесу з тіні, врегулювати використання земель транспорту, зв’язку і промисловості та взяти під особистий контроль роботу правоохоронних органів.

Голова регіональної ради підприємців Анатолій Погребняк відзначив, що законодавчі зміни, що набули чинності у 2015 році, не створюють умов для детінізації заробітної плати, не забезпечують реального зменшення розміру ЄСВ, а навпаки посилюють і фіскальний, й адміністративний тиск на доходи фізичних осіб та роботодавців. Тому представники бізнесу Черкащини звернулися до Верховної ради України з проханням проголосувати проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відміни посилення фіскального та адміністративного тиску на доходи фізичних осіб».

Під час засідання круглого столу місцеві підприємці ухвалили звернення до Президента та Прем’єр-Міністра України, в якому пропонують створити на базі ДФСУ митно-тарифну раду за участю представників бізнес-асоціацій, яка б формувала політику щодо збільшення-зменшення митних зборів та антидемпінгових мит. Також вони вимагають відкрити суспільству тарифи на газ та електроенергію, терміново вжити заходів щодо стабілізації курсу долара та запровадити кримінальну відповідальність за продаж валюти поза межами банку.

За дорученням учасників круглого столу було направлено звернення до Президента, Прем’єр-міністра, голови ВРУ та депутатів, а також до голови Черкаської облдержадміністрації.