ПОРТАЛ
29 вересня 2011, 19:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська РДА: зниження виробництва інвестицій не додасть

Черкаська РДА: зниження виробництва інвестицій не додасть

Про залучення інвестицій в економіку району доповіла на колегії Черкаської райдержадміністрації начальник управління економіки Черкаської райдержадміністрації Ірина Синельник. З її слів, у нинішньому році чітко прослідковується тенденція до зниження інвестиційних потоків, що спричинено зменшенням обсягів виробництва продукції ТОВ «Національна горілчана компанія» (на 43,2% до відповідного періоду минулого року), ЗАТ «Черкаситара» (на 1,2%), Мошнівською філією СТОВ ім. Шевченка (на 1,1 %); призупиненням реалізації інвестиційного проекту групи компаній «Бондюель» та її дочірнього підприємства в Україні ТОВ «Маяк-Худяки» у зв’язку з довгостроковим врегулюванням земельних відносин; погіршенням фінансово-господарської діяльності підприємства ДП «Черкаситорф».

За вісім місяців на розвиток району спрямовано 33,5 млн. грн. капітальних інвестицій, що становить 52 відсотки до відповідного періоду минулого року. Загалом виконання річного планового показника забезпечено на 30 відсотків. Основним джерелом капітальних інвестицій залишаються власні кошти підприємств та організацій, за рахунок яких освоєно 79 % загального обсягу.

Роботу зі створення інвестиційного клімату в районі голова райдержадміністрації Михайло Скляров оцінив як незадовільну, що потребує негайного реагування виконавців. Зауваження прозвучали на адресу виконкомів сільських, селищної рад щодо формування інвестиційного паспорту району та наповнення банку інвестиційних проектів.

Відтак управлінню економіки спільно з виконкомами сільських, селищної рад доручено розширити інформаційне наповнення бази інвестиційних об’єктів району, створити умови для доступу до інформації про ситуацію на місцевому ринку інвестицій.

За матеріалами:  www.cherkassy-rda.ck.ua