ПОРТАЛ
19 червня 2014, 12:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Майбутні фармацевти вивчали «живу книгу» черкаської природи

Студенти-бакалаври І курсу фармацевтичного відділення Черкаського медичного коледжу під час польової практики з фармацевтичної ботаніки побували у Черкаському лісгоспі. Зокрема відвідали Дахнівське та Свидівське лісництва, – розповів головний лiсничий лiсгоспу В'ячеслав Шако.

Лісівники провели для майбутніх фармацевтів цікаву і пізнавальну екскурсію. Зокрема, ознайомили із правилами збору рослинної сировини та збереження і охорони відповідних ресурсів. Розповіли також про різноманіття лікарських рослин, якими багаті черкаські ліси, та найбільш поширених представників «зеленої аптеки» природи, - інформують у прес-службі Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Свого часу заготівля лікарських рослин була одним з напрямків підсобного лісового господарства, який практикували і в Черкаському лісгоспі. Згодом така практика відійшла в минуле. Проте, нині лісівники задумуються над тим, аби поновити систему заготівлі лікарських рослин. Адже їх у черкаських борах та дібровах достатні запаси. До того ж «екологічність» таких природних ліків поза сумнівом.

Наприкiнцi ознайомили із технологіями вирощування лісу. Відзначивши зацікавлення студентів, лісівники запросили їх навесні долучитися до посадки лісових культур. На що молодь охоче погодилася. Тож наступний візит обіцяє бути не менш корисним та цікавим, – переконані студенти.