ПОРТАЛ
30 вересня 2014, 11:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Собківському лісництві декоративний посадматеріал вирощують у контейнерах

Не лише про хорошу якість декоративного посадкового матеріалу, а й можливість його цілорічної реалізації дбають у Собківському лісництві Уманського лісгоспу. Для цього рослини вирощують у спеціальних контейнерах.

 У Собківському лісництві декоративний посадматеріал вирощують у контейнерах

За словами лісничого Собківського лісництва Петра Шевчука, такий підхід дає змогу висаджувати укорінені черенки упродовж трьох сезонів року. У той час як вирощені традиційним методом - лише навесні та влiтку. До того ж приживлюваність черенків, укорінення яких відбувалося в контейнерах, значно вища. Усе тому, що при перенесенні у відкритий ґрунт не пошкоджується коренева система рослини, а отже адаптація до нових умов проходить швидше та з менш відчутними наслідками для рослини, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Цього року в лісництві з’явилося відразу дві нових теплиці. В одній з них, площею у 180 квадратних метрiв, облаштували контейнерний майданчик. В подальшому планують розширювати кількість вирощеного в контейнерах посадматеріалу.

За словами директора Уманського лісгоспу Івана Назаревича, сьогодні вже недостатньо «вчорашніх» методів і технологій. Потрібно боротися за свого споживача. - Передусім хорошою якістю продукції, її конкурентоздатністю, реагуванням на все більш вимогливий попит та постійним самовдосконаленням, - додає він.