ПОРТАЛ
28 листопада 2014, 08:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Повторний аукціон з продажу деревини у Черкасах проведуть у грудні

В Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства відбулося засідання круглого столу з деревообробниками. Проведення заходу зумовив нещодавно зірваний аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі I кварталу 2015 року. Тож головне питання, яке було запропоновано для обговорення, – визначення шляхів вдосконалення проведення наступних аукціонних торгів.

Повторний аукціон з продажу деревини у Черкасах проведуть у грудні

У засіданні взяли участь представники Товарної біржі агропромислового комплексу центральних областей України, представники підприємств, зацікавлених в придбанні деревини, працівники управління та головні інженери лісгоспів.

Заступник начальника управління Микола Рижков, відкриваючи засідання, зазначив, що обласне управління на офіційному веб-сайті розмістило всю інформацію, яку вимагали деревообробники. Тож кожен охочий може проаналізувати ціни, об’єми виставленої на торги деревини.

Директор Товарної біржі агропромислового комплексу центральних областей України Руслан Булах запропонував чітко контролювати виконання контрактів покупцями деревини. За його словами, проблема з непорядними покупцями існує, і це непоодинокі випадки, коли деревина викуплена, але в лісгоспі не забирається. На сьогодні жоден такий покупець не був оштрафований. Боротися з цим можна двома методами – штрафувати на суму гарантійного внеску та не допускати до участі у наступному аукціоні. Тільки таким чином можна буде зупинити спекулювання на ціновій політиці.

Представники деревообробних підприємств порушували такі питання, як продаж деревини на експорт по залишковому принципу, проведення додаткових аукціонів, підтримка дрібних деревообробних підприємств. Жваво дискутували учасники наради з приводу того, яким чином не допускати до торгів технічних підприємців, фірм-посередників.

За результатами круглого столу прийняті відповідні рішення. Повторний аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі I кварталу 2015 року планується провести в Черкасах 16 грудня 2014 року.