ПОРТАЛ
16 січня 2015, 14:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кам`янські лісівники торік спрямували на рекреацію 47 тис. грн.

Державним підприємством «Кам`янське лісове господарство» завжди приділялась значна увага розвитку рекреації, але протягом останніх років цей напрямок набув особливої актуальності.

Кам`янські лісівники торік спрямували на рекреацію 47 тис. грн.

Лісівники переконані, що одним із способів забезпечення охорони і захисту лісу, регулювання масового перебування населення в зелених насадженнях, є спорудження нових та оновлення існуючих рекреаційних пунктів, - йдеться у публікації журналу «Ліси Черкащини».

– Створення нових та догляд за існуючими рекреаційними пунктами – це важливий напрямок діяльності лісгоспу, – розповідає директор Віталій Верес. – Тим більше два наших лісництва, Креселецьке і Грушківське, знаходяться на території урочища «Холодний Яр», відомої пам`ятки природи та історії. Щороку на підприємстві виділяються значні кошти для цієї роботи. Так, приміром, в 2014 році на рекреацію було спрямовано 47,2 тис. грн.

З метою збереження історико-культурної спадщини, існуючого біорізноманіття, забезпечення зручного відпочинку громадян в лісі, загалом на території підприємства створено 16 рекреаційних пунктів, з них 8 розташовані на території Холодного Яру. Найбільш відвідуваними є «Монастирський став», «Тарасова криниця», джерело «Живун», «Тарапун».