ПОРТАЛ
23 січня 2015, 11:03

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Щороку черкасці купують все менше ялинок

У лісництвах Черкаського лісгоспу напередодні нового року було реалізовано 1254 ялинки. Найактивніше купували ялинки в період з 15 до 25 грудня. Ціни на новорічні дерева з минулого сезону не змінилися і починалися від 42 гривень. Найбільший попит спостерігався на півтораметрові сосни, вартість яких коливається від 42 до 58 гривень.

Щороку черкасці купують все менше ялинок

Новорічну ялинку чи сосну можна було придбати у будь-якому з восьми лісництв Черкаського лісгоспу. Традиційно найбільше дерев до нового року купували у Дахнівському, Свидівському та Руськополянському лісництвах, куди можна доїхати міським та приміським транспортом.

«Загалом, з кожним роком попит на ялинки зменшується. Цього року населення не так активно, але купувало новорічні дерева. А от оптових покупців, які раніше придбавали ялинки для східних регіонів України та Криму, зараз немає», – констатує директор ДП «Черкаське лісове» господарство Андрій Пустовіт.

Скорочення попиту на ялинки лісівники пояснюють зменшенням купівельної спроможності черкащан.

Хвойні дерева до нового року лісівники вирощують на спеціальних плантаціях. Загальна їхня площа в Черкаському лісгоспі становить 35 га. За словами лісівників, вони готові забезпечити 15-20 тис. ялинок для реалізації, однак попиту на них немає.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук