ПОРТАЛ
5 березня 2015, 11:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Уманські лісівники готові саджати ліс

Уманські лісівники завершують підготовку до весняної лісокультурної кампанії. Її початок запланований на 20 березня. Однак погода може внести корективи, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Уманські лісівники готові саджати ліс

Цього року в Уманському лісгоспі молоді ліси створять на 117,4га. Це ділянки зрубів головного користування та суцільних санітарних рубок 2014 року, і тепер місце стиглого лісу займе молодий. Однак, щоб ці насадження стали лісом, фахівцям ще треба докласти чималих зусиль – провести доповнення, догляд, рубки формування та оздоровлення, захищати від шкідників та браконьєрів.

«Ми розпочали підготовчі роботи до посадки ще минулого року – заготовляли жолудь, вирощували сіянці, дбали про якість садивного матеріалу. Зараз важливо встигнути посадити, доки земля ще тримає вологу. Справжній лісівник це відчуває, бо від цього залежить результат його праці», – говорить директор ДП «Уманське лісове господарство» Іван Назаревич.

Основна лісоутворююча порода Уманського лісгоспу – дуб. Більшість таких насаджень в Уманському лісгоспі створюють шляхом посіву жолудя. Для цього восени було заготовлено понад 3 тис. тонн насіння. Тож цього року тут буде посаджено понад 93 га дібров. Ще на майже 14 га створять насадження сосни. А на 10 га посіють горіх чорний, який дає дуже цінну деревину.