ПОРТАЛ
22 січня 2015, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Світлодіодні освітлювачі з’являються в черкаських операційних

В лазерній операційній Центру лазерної й естетичної хірургії П’ятої міської поліклініки встановили сучасний освітлювач. Він забезпечує у 2,5 рази кращий світловий потік.

<div class="dr_in_to_news"></div> Світлодіодні освітлювачі з’являються в черкаських операційних

Сучасний освітлювальний прилад створено на черкаському підприємстві «Фотоніка Плюс». Основна його перевага – надзвичайно потужний світловий потік.

«Нормальне освітлення в операційних – це проблема для всієї України. Ми апробували один освітлювач і залишилися дуже задоволені. Під час операційного втручання хірурги краще бачать і можуть проводити більш точні маніпуляції, від чого покращуються результати лікування. Тепер замовили виробнику ще один», – розповів порталу «Діловий регіон» головний лікар П’ятої черкаської міської поліклініки, доктор медичних наук Микола Тарасов.

Окрім цього нові освітлювачі мають ряд інших переваг. Так, під час роботи освітлювач не нагрівається і не випромінює тепла, що значно полегшує роботу хірургам. Також цей пристрій надзвичайно економний – він використовує в рази менше електроенергії.

Зараз тривають роботи із переобладнання та модернізації іншого освітлення в центрі лазерної медицини за сприяння МПВП «Фотоніка Плюс».