ПОРТАЛ
2 серпня 2011, 18:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Підготовка до прийому паломників-хасидів в Умані триває

Підготовка до прийому паломників-хасидів в Умані триває

Про цьогорічну організацію паломництва хасидів до м. Умані йшлося під час наради робочої групи, яку очолив заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко.

Про хід підготовки до прийому паломників-хасидів поінформував учасників зібрання заступник міського голови Петро Паєвський. Він, зокрема, доповів, про місце розташування посилень хасидів. У нинішньому році місто може забезпечити прийом до 30 тис. паломників (12 тис. в приватному секторі; 8 тис. – багатоповерхівках; 5 тис. – наметових містечках; 5 тис. – місцевих готелях та приміщенні заводу «Мегомметр»). Визначено місця розміщення пунктів харчування паломників, які встановлено за адресами: Пушкіна 21, 43, 24, 56. Розроблено розрахунки на встановлення додаткових контейнерів для сміття.

Під час святкування працюватиме дві бригади швидкої допомоги. Зарезервовано певну кількість місць в міській лікарні.

Петро Паєвський також довів до відома учасників наради, що для забезпечення охорони правопорядку буде задіяно близько 430 співробітників МВС, у т.ч. й кінологічна служба. Підбиваючи підсумок наради, заступник голови облдержадміністрації Юрій Тимошенко звернув увагу на необхідність тісної співпраці представників Міжнародного благодійного фонду з усіма відповідними службами. Юрій Васильович наголосив, що необхідно зробити все, щоб захистити конституційні права уманчан і забезпечити прийом хасидів на належному рівні. Заступник голови облдержадміністрації дав ряд доручень: облаштувати діючі пости МВСУ в районі компактного проживання паломників; створити черговий пост Товариства «Червоного Хреста України»; знайти приміщення для координаційного центру по роботі з паломниками-хасидами «Шолом»; здійснити ремонт доріг, зокрема, вул. Пушкіна та прилеглих до неї вулиць; поставити додаткові баки для сміття та покращення прибирання в місті; встановити лічильники на воду по вул. Пушкіна.

Планується також встановлення приладів відеоспостереження в даному мікрорайоні. А з метою безпеки громадян на час масового паломництва передбачено врегулювати в рамках чинного законодавства обмеження руху транспорту по вул. Бєлінського.

Юрій Тимошенко доручив також взяти на контроль процес узаконення самовільно збудованих хасидами об’єктів, - повідомляє прес-служба Черкаської облдержадміністрації.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua