ПОРТАЛ
17 серпня 2011, 21:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Виготовлене у Черкасах лазерне медобладнання презентували у Львові

Виготовлене у Черкасах лазерне медобладнання презентували у Львові

Нещодавно у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону Міністерства оборони, що у Львові, пройшла презентація унікального апарату «Ліка-хірург» для оперативного лікування варикозної хвороби. Його розробили українські вчені, виготовили у Черкасах, – пишуть «Факти». Виготовляє це медичне обладнання ПВМП «Фотоніка Плюс».

— Мова йде про сучасну малотравматичну методику, — говорить начальник клініки хірургії серця і магістральних судин, заслужений лікар України Михайло Сироїд. — Цей апарат не замінює звичайного хірургічного втручання, проте є одним з хороших додаткових інструментів для лікування розширень вен. За допомогою ендоваскулярного лазерного методу в хворі вени вводять катетер, через який, образно кажучи, «спалюються» наявні там «пробки».

— Завдяки лазерній методиці крововтрата є незначною, зменшується час втручання та анестезії , — додає лікар-ординатор рентген-ендоваскулярної хірургії Роман Павчак. — Крім того, значно скорочується кількість та ступінь післяопераційних ускладнень.

Довідка:
Черкаське ПВМП «Фотоніка Плюс» є розробником та виробником низько- та високоенергетичних лазерних апаратів та світоводного інструментарію до них. Результатом роботи підприємства є добре зарекомендовані в різних напрямках медичної галузі лазерні апарати "Ліка-хірург", "Ліка-терапевт", "Медик-2К". “Фотоніка Плюс” є також технічним співучасником виконавцем науково-медичного центру “Медінтех”.


За матеріалами газети «Факти»