ПОРТАЛ
2 вересня 2011, 13:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Під час благодійного аукціону підприємці зібрали 800 тис. грн. для онкодиспансеру

Під час благодійного аукціону підприємці  зібрали 800 тис. грн. для онкодиспансеру

Реанімаційні набори, дихальне обладнання, сучасний лабораторний аналізатор крові та іншу техніку придбали для обласного дитячого центру онкології та гематології. Це дасть можливість оперативно надавати невідкладну допомогу маленьким пацієнтам центру, адже раніше потрібне обладнання було лише в обласній лікарні.

Необхідну техніку вартістю 800 тис. грн.. вдалося придбати завдяки найбільшому в історії області благодійному аукціону, - пише видання «Нова Доба». На обліку в дитячому обласному центрі онкології та гематології нині перебуває понад 260 маленьких черкащан. Чимало проблем у лікуванні дітей виникало через відсутність украй необхідного обладнання для невідкладної допомоги. Зібрати кошти, аби закупити потрібну техніку, не виходило роками. Вирішити проблему вдалося завдяки проведенню благодійного аукціону, що було організовано за сприяння губернатора Сергія Тулуба.

– Потреба в такому устаткуванні стояла досить гостро. Оскільки необхідного реанімаційного обладнання, пристосованого для маленьких пацієнтів, у відділенні по суті не було. Тож якщо виникала критична ситуація, доводилося звертатися по допомогу до обласної лікарні, втрачаючи дорогоцінний час на порятунок життя, – розповідає завідувач дитячого обласного центру онкології та гематології Черкаського обласного онкологічного диспансеру Ірина Іванова.

Намагаючись якось вирішити ситуацію, працівники неодноразово зверталися до різних державних і приватних установ за допомогою. Проте зібрати необхідні кошти не виходило роками.

– Лишень завдяки проведеному аукціону вдалося придбати дихальне обладнання, котре коштує близько 400 тисяч гривень, – говорить Ірина Юріївна. – Також закупили реанімаційні набори, інфузійні помпи для введення медпрепаратів. А ще – сучасний лабораторний аналізатор, котрий робить загальний аналіз крові за 18 параметрами.

– Подібний аналізатор у нас уже є, але техніці більше шістнадцяти років, а з такими темпами, коли за день доводиться робити сотні й сотні аналізів, обладнання зношується досить швидко. Тож лишитися в разі поломки без надійної техніки – просто катастрофа, – відзначає завідувач клініко-діагностичної лабораторії Людмила Зайцева. – А новий апарат дуже точний, надійний, результати аналізу стають відомими вже за три хвилини.

Організувати захід вдалося за сприяння голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба.

– На аукціоні було представлено тридцять лотів – цінних й оригінальних картин, вишивок, скульптур та виробів із металу. За право стати власником хоча б одного з них змагалися більш як півсотні черкаських підприємців, – розповідає деталі головний лікар Черкаського обласного онкологічного диспансеру Віктор Парамонов. – Найдорожчий лот – ковальський виріб із назвою «Рілля» – було придбано за сто тисяч гривень.

Переважну більшість творів мистецтва по завершенні аукціону благодійники передали до лікарні.

– Подібний захід – перший в історії області. І, правду казати, ми не сподівалися зібрати таку суму та ще й за дві години, – додає Віктор Володимирович. – Проте аукціон став гарним початком для подальшої благодійної допомоги.

– А ще за сприяння губернатора цього року вже виділено додатково мільйон гривень на фінансування онкодиспансеру. Ще півмільйона очікуємо у вересні, – відзначає Віктор Парамонов.

Фото: Нова Доба

За матеріалами:  www.novadoba.info

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук