ПОРТАЛ
28 вересня 2011, 11:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Розвиток інфраструктури покращить туристичну галузь регіону

Розвиток інфраструктури покращить  туристичну галузь регіону

27 вересня Україна разом зі світом відзначає День туризму. Комунальне підприємство «Туристично-інформаційний центр м. Черкаси» влаштувало низку заходів, приурочених до цього дня. Серед них ― виставка-продаж виробів народної творчості, майстер-класи митців, дві двогодинні подорожі Дніпром, а також туристичний квест. Все для того, щоб містяни дізналися про Черкаси більше. А напередодні Дня туризму фахівці в цій справі говорили більше про статистику.

Щороку туристів у світі більшає. Так, у минулому році любителів такого відпочинку побільшало на 7%, а з початку нинішнього – на 4%.

Іван Десятніков, завідувач кафедри менеджменту туризму Східноєвропейського університету: «Сьогодні, за даними всесвітньої туристичної організації, у світі мандрує близько 1 млрд. осіб, тобто кожен сьомий. І з кожним роком їхня кількість збільшується».

Любителів подорожувати в Україні теж не бракує. Проте грошей нашим співвітчизникам на активний туризм усе ж не вистачає. Попитом користуються найдешевші варіанти – Єгипет і Туреччина.

Галина Горська, директор туристичної агенції: «Если есть средний достаток и «+» – это Мексика, Шри-Ланка, Таиланд. Очень выгодно уже сегодня бронировать горнолыжные туры».

Натомість зростає цікавість іноземних туристів до України. Минулоріч до нас завітали більше мільйона іноземців. А на Черкащину, зокрема, згідно з офіційними даними, трохи менше тисячі. Закордонних візитерів найбільше лякає відсутність розвинутої інфраструктури. Не дуже популярний внутрішній туризм і серед самих українців. По-перше, він задорогий, а по-друге, людям часто просто бракує інформації. На Черкащині цю прогалину нині активно заповнюють. Розбудова потужного логістичного центру ситуацію змінить, упевнені фахівці з туризму та чиновники. Зокрема, великі сподівання покладають на річкові порти.

Валентина Височин, директор туристичної агенції: «Налагоджений водний зв'язок дасть можливість для розвитку туристичної галузі в області. Налагодження зв’язку з Каневом, Чигирином, Києвом».

У наступному році, говорить Валентина Височин, планують налагодити ще водні тури до Одеси. Проте це поки що у планах.

За матеріалами:  www.vikka.ck.ua