ПОРТАЛ
28 вересня 2011, 19:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

По Дніпру на теплоході вже возять туристів. Невдовзі возитимуть і пасажирів?

По Дніпру на теплоході вже возять туристів. Невдовзі возитимуть і пасажирів?

Відкриття річкового порту в Черкасах дає надії не лише на туристичні прогулянки катерами й теплоходами, а й на транспортне сполучення портових міст. І не лише Черкащини…

Щоденні поїздки по річці Дніпро у Черкасах вже заплановані обласною владою. Про це розповів начальник управління майном обласної комунальної власності Володимир Семерей. За його словами, в будні виїзд буде здійснюватися один раз на день, у вихідні – тричі.

Теплохід "Каштан-2", який з дня відкриття річкового вокзалу возить усіх охочих, одночасно може прийняти на борт до 120 пасажирів. Попередньо вартість поїздки для однієї людини буде коштувати 35–40 грн. Поки що вартість квитка за "акційною" ціною – 10 гривень.

– Наразі за 10 гривень усі охочі можуть покататися по акваторії міста Черкаси. Ми доїжджаємо до моста, потім повертаємося до порту. Під час прогулянки туристи отримують цікаву екскурсійну розповідь про місто, історію пароплавства, зокрема в Черкаській області, – розповіла директор ТОВ "Туристична компанія "Мандрівник" Валентина Височин.

За її словами, з відкриттям річкового порту в Черкасах з'явилася перспектива для створення потужного вантажно-пасажирського центру "Черкаси", який буде охоплювати річкові порти, аеропорт і залізничні вокзали.

– Налагоджений водний зв'язок дасть великі можливості для розвитку туристичної галузі в Черкаській області. До весни планується налагодження зв’язку з Каневом, Чигирином, Києвом і, можливо, з Одесою, – зауважила пані Валентина. – Тому маємо надію, що це привабить багатьох іноземних туристів, які приїдуть на Євро-2012 в Україну.

Коли ж з’являться в Черкасах плавзасоби, які могли б здійснювати пасажирські перевезення між містами, губернатор області Сергій Тулуб назвав це запитання "дуже важким".

– На жаль, сьогодні у держави не залишилось плавзасобів, усі вони – в приватних руках. Коли приватники почули, що ми запускаємо річковий порт, відразу почали гнути ціни за оренду, продаж, ремонт тощо, – поскаржився Сергій Борисович.

За його словами, допомогти із плавзасобами області пообіцяло Міністерство інфраструктури.

Обласна влада також вирішує питання ремонту двох ракет на підводних крилах, які, можливо, возитимуть черкащан.

– Зараз фахівці вивчають ситуацію, як це зробити якнайшвидше. Але все це ми відносимо на період нової навігації, тому що до кінця цієї навігації залишилося небагато. Важливо, щоб зараз ми могли здійснювати туристичні маршрути. Але нашою основною ціллю має бути сполучення між собою Канева, Черкас і Чигирина, а також вихід на Київ та Дніпропетровськ, – зауважив голова обласної адміністрації.

За матеріалами:  www.pres-centr.ck.ua