ПОРТАЛ
22 вересня 2014, 15:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Прибутковість депозитів зменшиться на 15 відсотків

З 1 серпня п. р. набрав чинності Закон України від 04.07.2014 р. №1588-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів”, яким передбачено оподаткування пасивних доходів фізичних осіб у вигляді процентів, дивідендів, доходи у вигляді виграшів, призів. Про це нагадав заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Олег Коваль.

Прибутковість депозитів зменшиться на 15 відсотків

За 15%-ою ставкою оподатковуються доходи у вигляді:

- процентів, нарахованих на суму поточного або вкладного (депозитного) банківського рахунку;

- процентного або дисконтного доходу за ощадними (депозитними) сертифікатами;

- процентів на вклад (депозит) члена кредитної спілки у кредитній спілці;

- плати (відсотка), що розподіляється на пайові членські внески членів кредитної спілки.

У разі дострокового розірвання договору вкладу (депозиту) та здійсненні у зв'язку з цим перерахунку доходу у вигляді процентів за процентною ставкою, передбаченою умовами договору для таких випадків, податковим агентом проводиться перерахунок сум податку, утриманого з такого доходу.

Податковим агентом до бюджету сплачується (перераховується) загальна сума податку, нарахованого за податковий (звітний) місяць на суми банківських вкладних (депозитних) або поточних рахунків.

Звільнено від оподаткування вказаним податком доходи у вигляді процентів на поточні банківські рахунки, за якими на користь фізичних осіб здійснюються виключно виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат, - інформують у ДПІ у м. Черкасах.