ПОРТАЛ
3 листопада 2014, 12:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Проценти, нараховані на рахунок фізособи-підприємця, обкладаються ПДФО

До доходу фізичної особи - підприємця не включаються отримані такою фізичною особою пасивні доходи у вигляді процентів, дивідендів, роялті, страхові виплати і відшкодування, а також доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, яке належить на праві власності фізичній особі та використовується в її господарській діяльності.

Проценти, нараховані на рахунок фізособи-підприємця, обкладаються ПДФО

“Отже, проценти, виплачені фізичній особі – підприємцю, незалежно від того, на якій системі оподаткування він перебуває, не включаються до оподатковуваного доходу, отриманого від господарської діяльності”, - зазначив заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олег Коваль.

Таким чином, проценти, які нараховані (виплачені, надані) податковим агентом на розрахункові рахунки фізичної особи - підприємця, підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) за ставкою 15%. Утримання ПДФО з процентів проводять податкові агенти (банки, кредитні спілки), які звітують про процентні доходи у формі N 1ДФ загальною сумою, без персоніфікації отримувачів, - роз’яснюють у ДПІ у м. Черкасах.