ПОРТАЛ
1 грудня 2014, 11:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Доходи від продажу власної сільгосппродукції не оподатковуються за наявності довідки ф. 3-ДФ

ГУ ДФС у Черкаській області у зв’язку з численними запитаннями громадян, які здають заготівельникам горіхи, насіння гарбузове та соняшникове та ін. с/г продукцію з власного саду та городу, роз’яснює питання оподаткування доходів від продажу самостійно вирощеної сільськогосподарської продукції та відображення у річній декларації доходів від продажу такої продукції.

Доходи від продажу власної сільгосппродукції не оподатковуються за наявності довідки ф. 3-ДФ

Так, відповідно до ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй у розмірах, встановлених Земельним кодексом України.

Такі доходи громадян не оподатковуються і не відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи, якщо вони підтвердять факт вирощування горіхів, насіння тощо на власних земельних ділянках даними, зазначеними у довідці за ф. 3-ДФ.

Для отримання Довідки ф.3-ДФ громадянам необхідно звернутися до сільської, селищної або міської ради за місцем податкової адреси (за місцем проживання).

Довідка ф. 3-ДФ видається безоплатно протягом п’яти робочих днів. Строк дії довідки - п’ять років. Оригінал має зберігатися у громадянина протягом строку позовної давності з дати закінчення дії такої довідки.