ПОРТАЛ
16 лютого 2015, 16:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За І квартал 2015 року необхідно звітуватись за новою формою №1ДФ

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників, що Наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. № 14 затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) та Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу.

За І квартал 2015 року необхідно звітуватись за новою формою №1ДФ

В новій формі № 1ДФ додано розділ «Оподаткування процентів, виграшів (призів) у лотерею та військовий збір». Згідно з Порядком заповнення форми, у рядку «Оподаткування процентів» відображається загальна сума доходу, нарахованого у вигляді процентів, загальна сума нарахованого та перерахованого до бюджету податку на доходи фізичних осіб.

У рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого та виплаченого доходу, загальна сума нарахованого та сплаченого до бюджету військового збору.

Всі суми необхідно відображати у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками).

“У нових розділах форми № 1ДФ не зазначатимуться відомості про фізичну особу - платника податку, якій нараховані доходи у вигляді процентів та доходи, з яких утримується військовий збір. Таким чином, зберігається конфіденційність персональних даних громадян”, - наголосив перший заступник ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран.

Податковий розрахунок за новою формою № 1ДФ перший раз подається за I квартал 2015 року. Нова форма набирає чинності з 01 квітня 2015 року.